Virginia Hotel- Luxury hotel since 1985

Over Otrobanda

Mustique

Het prachtige gebouw waar Mustique Suites in gesitueerd is, is in 1935 gebouwd en had oorspronkelijk een winkel op de begane grond en woonruimtes op de eerste verdieping.
meer

Otrobanda

Wanneer u op zoek bent naar meer dan alleen een typische Caribische bestemming, bent u op de juiste plek. Ervaar Curaçao vanuit het perspectief van een local tijdens uw verblijf.
meer

De Beleving

Vandaag de dag is een groot deel van Otrobanda mooi gerestaureerd. Zodra u de bekende Koningin Emma Brug, oversteekt wordt u begroet door de kleurrijke winkeltjes.
meer

Wat te doen

Het gerestaureerde, historische gebouw van Mustique Suites ligt in de wijk Otrobanda en de haven, winkels, restaurants, bars en andere attracties liggen allemaal op loopafstand.
meer

Otrobanda

Otrobanda: de alternatieve cultuurhoofdstad Wanneer u op zoek bent naar meer dan alleen een typische Caribische bestemming, bent u op de juiste plek.

Ervaar Curaçao vanuit het perspectief van een local tijdens uw verblijf in Mustique Suites in Otrobanda. Het is een fraaie buurt met unieke koloniale architectuur; veilig en verwelkomend. Er wonen aardige mensen van verschillende culturele afkomst in dit deel van de hoofdstad van het eiland: Willemstad.

Een korte geschiedenis van Otrobanda

Willemstad is opgedeeld in vier wijken: Punda, Otrobanda, Scharloo en Pietermaai en staat bekend om de vele monumenten en historische gebouwen. Otrobanda bezit twee derde van de meer dan 800 monumenten in Willemstad. Ontdek dit deel van het UNESCO Werelderfgoed door op uw eigen tempo rond te wandelen. Eens een unieke broedplaats voor artiesten, bezit Otrobanda nog steeds het vermogen om te inspireren. Of u nou op zoek bent naar betaalbaar winkelen, luxe uit eten, cultuur of ontspanning; Otrobanda’s kronkelende straatjes en kleurrijke bewoners kunnen u het allemaal bieden.

Otrobanda betekent “de andere kant” in Papiamento; de oorspronkelijke taal van Curaçao. In 1707, toen Punda (de oudste wijk van Willemstad) uit zijn voegen barstte, staken een aantal havenwerkers over naar de haveningang van de Sint Anna Baai op zoek naar meer ruimte. Meer mensen volgden en Otrobanda werd opgebouwd, zonder enige formele planning. Deze georganiseerde chaos was precies datgene waardoor mensen van verschillende achtergronden zich thuis voelden. En zo is het vandaag de dag nog steeds.

In de 19e eeuw was Otrobanda een belangrijk cultureel en commercieel centrum op het eiland dat nauwe banden onderhield met landen in de buurt, als Venezuela en Colombia. De beroemde bevrijder van Zuid-Amerika, Simon Bolivar en een van zijn generaals Pedro Luis Brion, woonden beiden in Otrobanda. Het hoofdplein van het eiland ten westen van de haveningang is genoemd naar Brion. Otrobanda kan met recht de bakermat van de Curaçaose cultuur worden genoemd en speelde een beslissende rol in de economische, educatieve en sociaal-culturele ontwikkeling van het eiland. In Otrobanda beïnvloedden de elementen van de Nederlandse, Portugese, Spaanse, Engelse, Franse en Afrikaanse cultuur elkaar en zijn met elkaar verweven waarmee de Curaçaose cultuur geboren werd: een samenhang van al deze culturen. Het grootste deel van onze bekende en succesvolle componisten, muzikanten, schrijvers, dichters, vakmensen, sporters, kleine zakenmensen, politieke en religieuze leiders zijn hier geboren, opgegroeid en hebben gewerkt in deze kleurrijke wijk. Otrobanda wordt vaak door internationale reistijdschriften vergeleken met bekende toeristische wereldbestemmingen als Old San Juan in Puerto Rico, Quartier Latin in Parijs, Colonial Williamsburg in Virginia en New Orleans.